
Quinoa lunchsalade
Quinoa lunchsalade
Een heerlijke lunchsalade die ervoor zorgt dat je de tweede helft van je dag vol energie zit!

Dit is een heel simpel en snel lunchgerecht voor een drukke doordeweekse dag. Maak het de avond van te voren, dan heb je ’s morgens je handen vrij voor andere dingen en hoef je er alleen nog maar aan te denken dat je de salade niet vergeet mee te nemen naar je werk 😊
Deze quinoa-salade is hormoonproof: die laat je bloedsuikerspiegel amper schommelen en voorziet je van veel voedingsstoffen. Je wordt pas weer hongerig als het tijd is voor je diner.
— Ingrediënten voor 2 personen: —
- 75 gram quinoa
- 200 gram doperwtjes (vriezer)
- 100 gram schapenfeta
- flinke scheut extra vierge olijfolie
- verse munt
- zout en peper
— Zo maak je het: —
- Kook de quinoa zoals op de verpakking staat. Laat uitlekken en afkoelen.
- Kook de doperwtjes een paar minuten in kokend water en spoel ze daarna af met koud water.
- Brokkel de feta in kleine stukjes.
- Hak de verse munt in stukken.
- Als de quinoa is afgekoeld, meng je alle ingrediënten in een slakom, besprenkel met ruim olijfolie en maak het af met peper en zout.
- Bewaar het in een bakje in de koelkast tot je lunch.
Eet smakelijk!