Quinoa lunchsalade

Quinoa lunchsalade

Een heerlijke lunchsalade die ervoor zorgt dat je de tweede helft van je dag vol energie zit!

Dit is een heel simpel en snel lunchgerecht voor een drukke doordeweekse dag. Maak het de avond van te voren, dan heb je ’s morgens je handen vrij voor andere dingen en hoef je er alleen nog maar aan te denken dat je de salade niet vergeet mee te nemen naar je werk 😊

Deze quinoa-salade is hormoonproof: die laat je bloedsuikerspiegel amper schommelen en voorziet je van veel voedingsstoffen. Je wordt pas weer hongerig als het tijd is voor je diner.  

— Ingrediënten voor 2 personen: —

 • 75 gram quinoa
 • 200 gram doperwtjes (vriezer)
 • 100 gram schapenfeta
 • flinke scheut extra vierge olijfolie
 • verse munt
 • zout en peper

— Zo maak je het: —

 • Kook de quinoa zoals op de verpakking staat. Laat uitlekken en afkoelen.
 • Kook de doperwtjes een paar minuten in kokend water en spoel ze daarna af met koud water.
 • Brokkel de feta in kleine stukjes.
 • Hak de verse munt in stukken.
 • Als de quinoa is afgekoeld, meng je alle ingrediënten in een slakom, besprenkel met ruim olijfolie en maak het af met peper en zout.
 • Bewaar het in een bakje in de koelkast tot je lunch.

Eet smakelijk!

Ervaringen

“Karen is een hele fijne coach. Naast dat ze veel kennis heeft over voeding en leefstijl, voel ik me als mens gezien en gehoord door haar. Door haar begeleiding leer ik anders (positiever) te kijken naar eten, gezonde leefstijl en naar mijzelf wat betreft de (soms slechte) relatie die ik met mezelf en voeding heb. Ze maakt me bewust van het feit dat ik niet zo streng voor mezelf hoef te zijn zonder dat ik mijn gezonde leefstijl overboord gooi. Mijn mindset is door Karens kennis en coaching positief veranderd waar ik de rest van mijn leven profijt bij heb en mooie resultaten mee behaal (nu al 20 kg eraf!).”

- Tania, 43 jaar

“De begeleiding was heel prettig. Karen is heel liefdevol en luistert goed. Het was zeker niet altijd makkelijk, maar Karen heeft me altijd gesteund om door te gaan en om voor mezelf op te komen. Ik ben naar mijn eigen gevoel gaan luisteren en durf daar op te vertrouwen. En dat geeft me zoveel kracht. Als het weer even wat minder gaat weet ik nu wat ik eraan kan doen.”

- Adile, 46 jaar

“Ik heb nooit geleerd wat ík wil en dat ík belangrijk ben. Voor mij was iedereen belangrijk behalve ik. Daardoor zat ik niet goed in mijn vel en at ik mijn emoties weg. Nu snap ik het proces, wat er gebeurt als ik ga eten. Ik weet wat mijn behoefte is als ik ga eten, wat er aan de hand is en wat ik wil weg eten. Ik mag er zijn van mezelf en ben trots met wat ik heb bereikt. Ik heb zelfs keuzes gemaakt waarvan ik een jaar niet had durven dromen!”

- Esther, 45 jaar

Start alvast thuis met de gratis hormoontest

Veel klachten zoals vermoeidheid, een kort lontje, stemmingswisselingen of zwaarder worden zonder veel te eten, hebben te maken met een verstoorde hormoonbalans. Ben je benieuwd hoe het met jouw hormoonbalans is?