De kracht van een ochtendritueel

De kracht van een ochtendritueel

Bij mijn eigen zoektocht naar meer rust en balans, viel het me op dat alle vrouwen die rust en balans uitstralen, een ochtendritueel hebben.

ochtendritueel

Jarenlang heb ik zelf elke ochtend gemediteerd. 20 Minuten lang op een meditatiekussentje, met half geopende ogen tellen tot 10, telkens weer. Bij elke gedachte die opkwam, begon het tellen opnieuw. Dit ochtendritueel heeft mij zo enorm veel rust en balans gebracht.

In die tijd leefde ik vooral op wilskracht. Met een giga-drukke agenda werkte ik de hele dag lijstjes af, in de hoop ’s avonds alles afgestreept te hebben. Het mediteren deed ik vaak ook op wilskracht. Zin of geen zin, ik startte mijn dag op mijn kussentje.

Leven vanuit de kern

Nu ik veel minder vanuit wilskracht leef en bewust de verbinding met mijn lichaam blijf maken, is mijn ochtendritueel niet meer ‘rigide’. Bij het wakker worden tune ik in bij mezelf en voel ik waar ik op dat moment behoefte aan heb. De ene keer is dat een Reiki (zelf)behandeling, dan weer een geleide meditatie en soms mijn ’ouderwetse’ Zen-meditatie. Vanuit die staat-van-zijn zet ik vervolgens mijn intenties.

Door mijn dag te beginnen met wat ik wil, en door een intentie te zetten hoe ik me die dag wil voelen, ben ik veel beter in staat om vanuit mijn kern te leven. Te verbinden met mijn hartverlangens in plaats van te leven naar de verwachtingen van de buitenwereld.

Wil jij ook meer vanuit je kern leven, start je dag dan met een ochtendritueel! Bij het wakker worden ben je vaak nog wat dromerig en staat je mind nog niet helemaal aan. Als je dan start vanuit rust en een positieve mindset creëert, dan werkt dit de hele dag door.

Rituelen om mee te beginnen

Mooie rituelen zijn:

  • Yoga (of lichte stretch oefeningen): door lichte oefeningen te doen geef je je geest en lichaam de tijd om langzaam wakker te worden.
  • Bodyscan: door alle delen van je lichaam met je aandacht langs te gaan, leer je steeds beter verbinding te maken met je lichaam en zul je steeds beter in staat zijn gedurende de dag de signalen van je lichaam op te vangen.
  • Hartmeditatie: door bewust contact te maken met je hart, ontstaat er ruimte op die plek en zul je steeds beter ‘weten’ wat er leeft in je hart en wie je in essentie bent.
  • Dankbaarheidsoefening: door je dag te starten met gevoelens van dankbaarheid (maar ook waardering, liefde, compassie, vreugde, plezier, tevredenheid, vervulling, passie, enthousiasme, vrede etc), gaat de frequentie van jouw energie omhoog. En omdat je aantrekt wat je uitstraalt, heeft dit een positieve invloed op je dag.
  • Affirmaties: net zoals het opwekken van gevoelens van dankbaarheid op een positieve manier doorwerken tijdens de dag, doen affirmaties dit ook. Je mind weet het verschil niet tussen werkelijkheid en fictie (vandaar dat je werkelijk schrikt als er iets spannends in een film gebeurt, terwijl je in werkelijkheid gewoon op de bank zit). Als je maar vaak genoeg iets tegen jezelf zegt, wordt dit vanzelf jouw waarheid. Begin de dag dus met een positieve gedachte over jezelf (of wat je wil manifesteren) en herhaal die gedachte net zolang totdat je zelf overtuigd bent dat dit de waarheid is!
  • Succes met je eigen ochtendritueel en ik vind het altijd leuk om te horen welk ritueel jou helpt bij een positieve flow van je dag.

Liefs Karen

Ervaringen

“Karen is een hele fijne coach. Naast dat ze veel kennis heeft over voeding en leefstijl, voel ik me als mens gezien en gehoord door haar. Door haar begeleiding leer ik anders (positiever) te kijken naar eten, gezonde leefstijl en naar mijzelf wat betreft de (soms slechte) relatie die ik met mezelf en voeding heb. Ze maakt me bewust van het feit dat ik niet zo streng voor mezelf hoef te zijn zonder dat ik mijn gezonde leefstijl overboord gooi. Mijn mindset is door Karens kennis en coaching positief veranderd waar ik de rest van mijn leven profijt bij heb en mooie resultaten mee behaal (nu al 20 kg eraf!).”

- Tania, 43 jaar

“De begeleiding was heel prettig. Karen is heel liefdevol en luistert goed. Het was zeker niet altijd makkelijk, maar Karen heeft me altijd gesteund om door te gaan en om voor mezelf op te komen. Ik ben naar mijn eigen gevoel gaan luisteren en durf daar op te vertrouwen. En dat geeft me zoveel kracht. Als het weer even wat minder gaat weet ik nu wat ik eraan kan doen.”

- Adile, 46 jaar

“Ik heb nooit geleerd wat ík wil en dat ík belangrijk ben. Voor mij was iedereen belangrijk behalve ik. Daardoor zat ik niet goed in mijn vel en at ik mijn emoties weg. Nu snap ik het proces, wat er gebeurt als ik ga eten. Ik weet wat mijn behoefte is als ik ga eten, wat er aan de hand is en wat ik wil weg eten. Ik mag er zijn van mezelf en ben trots met wat ik heb bereikt. Ik heb zelfs keuzes gemaakt waarvan ik een jaar niet had durven dromen!”

- Esther, 45 jaar

Start alvast thuis met de gratis hormoontest

Veel klachten zoals vermoeidheid, een kort lontje, stemmingswisselingen of zwaarder worden zonder veel te eten, hebben te maken met een verstoorde hormoonbalans. Ben je benieuwd hoe het met jouw hormoonbalans is?