Heerlijke Anti-Middag-Dip – Lunchsoep
Heerlijke Anti-Middag-Dip – Lunchsoep
Deze soep is supermakkelijk en zorgt er bovendien voor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Resultaat: geen last van een energiedip zo tegen vieren!
Dit heb je nodig (2 personen):
- Ui, knoflook
- Eetlepel kokosolie (wat olijfolie kan ook)
- Grote stronk broccoli
- Ongeveer 250 gram spinazie
- 1 avocado
- Groentebouillon van een blokje (zonder gist, b.v. van de Ekoplaza)
Zo maak je het
- Snij de ui en de knoflook klein en snij de broccoli in roosjes
- Maak een halve liter groentebouillon van één bouillonblokje
- Snij de avocado in blokjes
- Fruit de ui en de knoflook in de olie, heel zachtjes zodat de knoflook niet verbrandt
- Voeg de broccoliroosjes toe, bak heel even mee en zet de groenten dan ‘onder water’ met de bouillon, eventueel aangevuld met wat kokend water.
- Kook het geheel ongeveer 10 minuten, totdat de broccoli zacht is (ik vind de smaak het beste als de broccoli beetgaar is)
- Voeg de spinazie toe, totdat het geslonken is.
- Voeg vervolgens de helft van de avocadoblokjes toe en pureer het geheel.
- Ik vind het lekker als het geen gladde soep wordt en er stukjes broccoli, avocado en spinazie overblijven.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Voeg tot slot de resterende avocadoblokjes toe en… chilivlokken als je van pittig houdt!
Bon apetit!