Over Karen


Welkom op mijn website

Ik ben Karen (1976) en samen met Jeroen heb ik 3 (tiener)kinderen. We wonen in Den Haag. Het is mijn missie om vrouwen weer te laten shinen.

Welkom op mijn website

Ik ben Karen (1976) en samen met Jeroen heb ik 3 (tiener)kinderen. We wonen in Den Haag. Het is mijn missie om vrouwen weer te laten shinen.

Zodat vrouwen zichzelf niet langer wegcijferen maar de tijd en rust vinden om goed voor zichzelf te zorgen. Zodat zij de kennis hebben om hun hormonen in balans te houden, zij weer positief in het leven staan en luisteren naar de signalen van hun lichaam en hun hart. Ingetuned zijn op hun innerlijke wijsheid. Het is mijn overtuiging dat dat hét recept is voor duurzaam geluk.

Gezonde leefstijl

Tot mijn 25e leefde ik verre van gezond. Vanaf dat moment ben ik me steeds meer gaan verdiepen in alles wat te maken heeft met een gezonde leefstijl. Ik ontdekte wat gezonde voeding met me deed. Het gaf me energie en ik begon steeds meer te genieten van het leven. Ik kreeg meer plezier in bewegen en sporten, waardoor ik nog fitter werd en nog meer energie kreeg. Wat een fijne flow! Als dagelijkse ontspanning vond ik mijn heil in mediteren.

Het roer omgooien

Het belang van gezonde voeding heb ik ook ervaren nadat ik in 2016 een zware bloedvergiftiging had opgelopen. Dankzij mijn leefstijl ben ik hier goed van hersteld. Door deze gebeurtenis besloot ik het roer om te gooien en mijn hart te gaan volgen: het begeleiden van mensen naar een gezonder en vitaler lichaam. Ik heb de opleiding tot Holistisch Leefstijlcoach gevolgd, die ik in 2019 heb afgerond. Een prachtige opleiding waar ik heb geleerd om mensen niet alleen op het fysieke en mentale vlak te coachen, maar dat het emotionele, energetische en spirituele vlak net zo belangrijk zijn, wil je écht resultaat bereiken.

Écht resultaat bereik je pas als je ook kijkt naar de emotionele, energetische en spirituele kant van de mens

Aan de slag!

Na mijn opleiding voor leefstijlcoach heb ik mij verdiept in de wereld van de hormonen. Deze stofjes in ons lichaam spelen zo’n belangrijke rol bij hoe we ons voelen en hoe gezond we zijn. En leefstijl speelt een belangrijke rol bij je hormoonbalans. In januari 2022 ben ik afgestudeerd aan de Hormoon Community Nederland. Intussen was mijn praktijk al geopend en was ik gestart met het begeleiden van vrouwen naar een gezond gewicht. In die tijd merkte ik al snel dat het bereiken van een gezond gewicht niet een kwestie is van ‘gewoon even je voedingspatroon aanpassen’. Emotie-eten is heel vaak de reden waarom het maar niet lukt om af te vallen.

Tegelijkertijd zorgde mijn eigen ontwikkelingspad ervoor dat het steeds meer begon te wringen dat ik zoveel vanuit mijn hoofd leefde. Ik miste de verbinding met mezelf en ving de signalen van mijn lichaam niet goed op. Ik leefde te veel op wilskracht en miste vertrouwen in het leven. Mijn keuzes maakte ik te veel vanuit angst. Ondanks mijn gezonde leefstijl lekte mijn energie daardoor weg.

Ik heb hier met verschillende coaches aan gewerkt. Met vallen en opstaan. Toen ik op een gegeven moment kennis maakte met Emotional Freedom Techniques, oftewel EFT-tapping, vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Zo vaak had ik met mijn brein al precies uitgekristalliseerd wat de oplossing was, alleen lukte het me dan niet om het in mijn lijf ook zo te voelen. Een situatie die impact op me had gemaakt en waarvan ik die persoon met mijn mind allang had vergeven. Alleen mijn lijf kon het maar niet vergeven. Ik bleef daardoor blokkades voelen.

EFT vind ik soms bijna magisch, omdat het die blokkade in korte tijd weet op te heffen! Dit maakt de weg van hoofd naar hart voor mij vrij.

Inmiddels ben ik gecertificeerd EFT-practitioner bij EFT-International. Ik maak dankbaar gebruik van deze technieken als er tijdens het coachingstraject blokkades boven komen, die het bereiken van een fit en gezond lichaam in de weg staan. Emotie-eten is een van die blokkades.

Alle kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, heb ik gebundeld in mijn programma’s. Aan de hand van de pijlers Hormonen, Hoofd en Hart werken we samen aan een definitieve omslag van je leefstijl. Zodat je precies weet hoe je goed voor jezelf zorgt. En doordat je je eigen patronen kent en de tools hebt om dicht bij jezelf te blijven, zorg je voortaan ook écht goed voor jezelf. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Liefs Karen

Ervaringen

“Karen is een hele fijne coach. Naast dat ze veel kennis heeft over voeding en leefstijl, voel ik me als mens gezien en gehoord door haar. Door haar begeleiding leer ik anders (positiever) te kijken naar eten, gezonde leefstijl en naar mijzelf wat betreft de (soms slechte) relatie die ik met mezelf en voeding heb. Ze maakt me bewust van het feit dat ik niet zo streng voor mezelf hoef te zijn zonder dat ik mijn gezonde leefstijl overboord gooi. Mijn mindset is door Karens kennis en coaching positief veranderd waar ik de rest van mijn leven profijt bij heb en mooie resultaten mee behaal (nu al 20 kg eraf!).”

- Tania, 43 jaar

“De begeleiding was heel prettig. Karen is heel liefdevol en luistert goed. Het was zeker niet altijd makkelijk, maar Karen heeft me altijd gesteund om door te gaan en om voor mezelf op te komen. Ik ben naar mijn eigen gevoel gaan luisteren en durf daar op te vertrouwen. En dat geeft me zoveel kracht. Als het weer even wat minder gaat weet ik nu wat ik eraan kan doen.”

- Adile, 46 jaar

“Ik heb nooit geleerd wat ík wil en dat ík belangrijk ben. Voor mij was iedereen belangrijk behalve ik. Daardoor zat ik niet goed in mijn vel en at ik mijn emoties weg. Nu snap ik het proces, wat er gebeurt als ik ga eten. Ik weet wat mijn behoefte is als ik ga eten, wat er aan de hand is en wat ik wil weg eten. Ik mag er zijn van mezelf en ben trots met wat ik heb bereikt. Ik heb zelfs keuzes gemaakt waarvan ik een jaar niet had durven dromen!”

- Esther, 45 jaar

Start alvast thuis met de gratis hormoontest

Veel klachten zoals vermoeidheid, een kort lontje, stemmingswisselingen of zwaarder worden zonder veel te eten, hebben te maken met een verstoorde hormoonbalans. Ben je benieuwd hoe het met jouw hormoonbalans is?