EFT-tapping

EFT-tapping

EFT-tapping is een krachtige methode om jezelf te bevrijden van de impact die sommige ervaringen nog steeds op je dagelijkse leven kunnen hebben. Een situatie waarin je bijvoorbeeld bent gekwetst of heel bang bent geweest zal je brein in de toekomst uit de weg willen gaan. Ziet je brein een gelijkenis met zo’n situatie, dan roept dat direct een stressreactie in je lichaam op.

EFT

Met EFT haal je de lading van de herinnering af waardoor je in een nieuwe vergelijkbare situatie geen emotionele reactie meer hebt. Kun je je voorstellen hoe bevrijdend dat voor je is?

En wat dacht je van de negatieve overtuigingen die je in de weg staan bij je doelen? Als jij er bijvoorbeeld van overtuigd bent dat je geen eten mag weigeren als je bij iemand op visite bent, is het heel lastig om de regie te houden over dat wat je eet. Je neemt je steeds voor om op visite niets aan te nemen dat je niet écht lekker vindt. Maar op het moment dat je nee wil zeggen, krijg je een fysieke (stress)reactie die het van je overneemt. Je pakt het (tweede) gebakje aan en eet het op. Terwijl het niet eens lekker is. Thuis baal je dat het je weer niet is gelukt…

Gelukkig is er EFT! EFT zorgt ervoor dat deze overtuiging geen emotionele reactie meer bij je oproept. Het voelt niet langer als jouw waarheid. Je voelt er niets meer bij. Wat je wel voelt, is de vrijheid om nee te zeggen tegen dat taartje waar je niet eens zin in hebt.

Een ander fijn effect van EFT is dat het zorgt voor rust in je lichaam. EFT heeft namelijk direct effect op de amygdalakern, het deel van de hersenen dat (mede) onze stressreactie regelt. De amygdalakern wordt tot rust gebracht en daarmee je stresssysteem. Een ontspannen lichaam dus!

EFT is een krachtige methode als je wil werken aan:

  • innerlijke rust
  • een goede nachtrust
  • zelfliefde
  • emotie-eten
  • een energieker en gezonder leven

Lees meer over EFT in deze blog.

Emotional Freedom Technique (EFT-tapping)

  • Kennismakingsgesprek (telefonisch of bij mij in de praktijk)
  • 3 sessies van ongeveer 90 minuten
  • Alle kennis om EFT als zelfhulptool thuis in te zetten

€ 399,- (inclusief BTW)
Losse sessie: € 140,- (inclusief BTW)

Ervaringen

“Karen is een hele fijne coach. Naast dat ze veel kennis heeft over voeding en leefstijl, voel ik me als mens gezien en gehoord door haar. Door haar begeleiding leer ik anders (positiever) te kijken naar eten, gezonde leefstijl en naar mijzelf wat betreft de (soms slechte) relatie die ik met mezelf en voeding heb. Ze maakt me bewust van het feit dat ik niet zo streng voor mezelf hoef te zijn zonder dat ik mijn gezonde leefstijl overboord gooi. Mijn mindset is door Karens kennis en coaching positief veranderd waar ik de rest van mijn leven profijt bij heb en mooie resultaten mee behaal (nu al 20 kg eraf!).”

- Tania, 43 jaar

“De begeleiding was heel prettig. Karen is heel liefdevol en luistert goed. Het was zeker niet altijd makkelijk, maar Karen heeft me altijd gesteund om door te gaan en om voor mezelf op te komen. Ik ben naar mijn eigen gevoel gaan luisteren en durf daar op te vertrouwen. En dat geeft me zoveel kracht. Als het weer even wat minder gaat weet ik nu wat ik eraan kan doen.”

- Adile, 46 jaar

“Ik heb nooit geleerd wat ík wil en dat ík belangrijk ben. Voor mij was iedereen belangrijk behalve ik. Daardoor zat ik niet goed in mijn vel en at ik mijn emoties weg. Nu snap ik het proces, wat er gebeurt als ik ga eten. Ik weet wat mijn behoefte is als ik ga eten, wat er aan de hand is en wat ik wil weg eten. Ik mag er zijn van mezelf en ben trots met wat ik heb bereikt. Ik heb zelfs keuzes gemaakt waarvan ik een jaar niet had durven dromen!”

- Esther, 45 jaar

Start alvast thuis met de gratis hormoontest

Veel klachten zoals vermoeidheid, een kort lontje, stemmingswisselingen of zwaarder worden zonder veel te eten, hebben te maken met een verstoorde hormoonbalans. Ben je benieuwd hoe het met jouw hormoonbalans is?