Grip op je food cravings

Grip op je food cravings

‘Grip op je food cravings’ is een traject waarmee je in een half jaar met intensieve begeleiding afscheid neemt van je food cravings. Dit programma is ideaal voor jou als je je gevecht tegen je food cravings helemaal zat bent. Als je moe bent van al dat diëten, wat je alleen maar extra kilo’s heeft opgeleverd. Als je verlangt naar rust in je hoofd op het gebied van eten.

Laat ik je nu wat vertellen:

Bij food craving gaat het helemaal niet over eten!

Je craving is namelijk een reactie op íets wat er gebeurt in jouw leven. Wat voor jou persoonlijk een – vaak onbewuste – trigger is om te gaan craven.

En als het niet over eten gaat, los je het dus ook niet op met eten. Niet met aanpassingen in je eetpatroon of door jezelf allerlei restricties op te leggen. Een nieuwe dieetpoging gaat niet werken, geloof me.

Zolang je je niet bewust bent van je eigen triggers om te gaan craven, zul je het blijven doen.

Overal triggers…

En die triggers zijn overal. Je herkent er vast wel één:

 • Je wordt aangemoedigd door je omgeving om te eten. Hoewel je eigenlijk niet hoeft, durf je geen nee te zeggen en ga je toch eten.
 • Eten weggooien is zonde, dus je eet, als de visite weg is, alle restjes op.
 • Je voelt je boos, verdrietig, leeg, verveeld, gestrest, onrustig, vermoeid of blij en gaat eten.
 • Als er eten voor je neus staat, kun je er niet van afblijven. Ook al zit je vol, het moet op.
 • Je hebt vaak hoofdpijn en dat eet je weg.
 • Je vertelt jezelf altijd wel een excuus om te kunnen eten; heb jij na een lange werkdag ook iets lekkers verdiend? Of is bij jou je goede voornemen om gezond te eten meteen mislukt als je een halve reep chocolade hebt gegeten en vertel je jezelf dan dat je net zo goed helemaal los kan gaan?

Weet: je bent niet de enige.  

Eerste grote stap

Zodra je je bewust bent van je eigen triggers, heb je de eerste – grote – stap gezet. Nu kun je aan slag, zodat je
a. minder getriggerd wordt
b. áls je getriggerd wordt, niet reageert met een food craving

En dat is precies waar we in dit halfjaartraject mee aan de slag gaan!

Dit traject is geschikt voor jou:

 • Als je het gevecht tegen je food cravings helemaal zat bent
 • Als je verlangt naar rust op het gebied van eten
 • Als je wel wat – of een heleboel – zelfliefde kunt gebruiken
 • Als je geïnteresseerd bent in je eigen patronen en bereid bent om daarmee aan de slag te gaan. Omdat je weet dat dáár het goud ligt!
 • Als je beter in je vel wilt zitten
 • Als je definitief afscheid wilt nemen van je food cravings

De resultaten die je behaalt:

 • Je weet precies wat je triggers zijn om te gaan food craven
 • Als je getriggerd wordt, heb je de tools om je drang om te craven, te neutraliseren
 • Je kunt weer ‘gewoon genieten’ van eten
 • Je bent niet meer obsessed met eten
 • Je ervaart veel minder stress in je leven
 • Je bent veel meer in contact met je lichaam en luistert naar alle signalen
 • Je hebt meer energie, voelt je trots en vindt jezelf zelfs leuk 😊
 • En hoewel dit niet het primaire doel is van dit traject, je valt vanzelf af. Zonder moeite! Gewoon omdat je relatie met eten zoveel beter is.

Veel leuker traject

Maar ik ga het niet mooier voordoen dan het is. Het is een half jaar keihard werken. Inzichten krijgen en die ombouwen naar nieuwe gewoontes. Dat kost tijd en doorzettingsvermogen. Maar hé, als je terugkijkt op alle energie die je hebt gestopt in al je pogingen om niet meer te craven en om gewicht te verliezen, dan beloof ik wel dat dit een veel leuker traject wordt. Omdat je je steeds blijer en trotser gaat voelen, én blijvend resultaat behaalt.

Intensief contact

Om je zo goed mogelijk te begeleiden, hebben we intensief contact. Tussen de live-sessies, waarbij we echt de diepte in gaan, hebben we standaard een call. We bespreken dan wat goed gaat en waar je tegenaan loopt. Ik zorg dat je gemotiveerd blijft, zodat je vooruitgang blijft boeken. Zodat je mij na een half jaar niet meer nodig hebt!

Hoe weet ik dat mijn methode werkt?

Deze methode, waarbij we EFT-tapping inzetten, is wetenschappelijk onderzocht door medewerkers van de Bond University (Australië). In zoverre heb ik het wiel dus niet helemaal zelf hoeven uitvinden😊 Het onderzoek toonde aan dat mensen beter grip kregen op hun eetgedrag en in staat waren om hun triggers voor food craving effectief aan te pakken.

Grip op je food cravings

 • Een (telefonisch) kennismakingsgesprek
 • Een uitgebreide startsessie
 • 6x een 1-op-1-sessie van ongeveer 90 minuten bij mij in de praktijk, verspreid over 6 maanden
 • 5x een telefonisch contactmoment van ongeveer 30 minuten waarin ik je motiveer en je help als je tussen de sessies door ergens tegenaan loopt.
 • Een uitgebreide handout met alle in-en-outs, zodat je alles wat je leert tijdens de sessies, thuis kunt nalezen en kunt blijven toepassen voor je definitieve omslag!
 • EFT-tapping zelftool-kid voor een enorme stressreductie in je dagelijks leven en een flinke portie zelfvertrouwen

€ 1.197,- (inclusief BTW)
of 3 termijnen van € 399,-

Ervaringen

“Karen is een hele fijne coach. Naast dat ze veel kennis heeft over voeding en leefstijl, voel ik me als mens gezien en gehoord door haar. Door haar begeleiding leer ik anders (positiever) te kijken naar eten, gezonde leefstijl en naar mijzelf wat betreft de (soms slechte) relatie die ik met mezelf en voeding heb. Ze maakt me bewust van het feit dat ik niet zo streng voor mezelf hoef te zijn zonder dat ik mijn gezonde leefstijl overboord gooi. Mijn mindset is door Karens kennis en coaching positief veranderd waar ik de rest van mijn leven profijt bij heb en mooie resultaten mee behaal (nu al 20 kg eraf!).”

- Tania, 43 jaar

“De begeleiding was heel prettig. Karen is heel liefdevol en luistert goed. Het was zeker niet altijd makkelijk, maar Karen heeft me altijd gesteund om door te gaan en om voor mezelf op te komen. Ik ben naar mijn eigen gevoel gaan luisteren en durf daar op te vertrouwen. En dat geeft me zoveel kracht. Als het weer even wat minder gaat weet ik nu wat ik eraan kan doen.”

- Adile, 46 jaar

“Ik heb nooit geleerd wat ík wil en dat ík belangrijk ben. Voor mij was iedereen belangrijk behalve ik. Daardoor zat ik niet goed in mijn vel en at ik mijn emoties weg. Nu snap ik het proces, wat er gebeurt als ik ga eten. Ik weet wat mijn behoefte is als ik ga eten, wat er aan de hand is en wat ik wil weg eten. Ik mag er zijn van mezelf en ben trots met wat ik heb bereikt. Ik heb zelfs keuzes gemaakt waarvan ik een jaar niet had durven dromen!”

- Esther, 45 jaar

Start alvast thuis met de gratis hormoontest

Veel klachten zoals vermoeidheid, een kort lontje, stemmingswisselingen of zwaarder worden zonder veel te eten, hebben te maken met een verstoorde hormoonbalans. Ben je benieuwd hoe het met jouw hormoonbalans is?