Zet jij jezelf op één?

Zet jij jezelf op één?

Zeg eens eerlijk, op welke positie zet jij jezelf? Sta jij bovenaan op je prioriteitenlijst of is dat iemand anders? En op welke plek sta jij dan? Veel vrouwen zetten zichzelf niet één. Iets voor een ander doen gaat ons meestal vrij makkelijk af. Dat zit ons vrouwen in de genen.

jezelf-op-een

Uitdaging

Generaties lang hebben we gezorgd voor de kinderen en de rest van de familie. We zijn ingesteld op het bij elkaar houden van het gezin en het anderen naar de zin maken. We zijn dus meer afgestemd op de behoeften van anderen dan op die van onszelf. Ook al is er tegenwoordig meestal geen sprake meer van de klassieke rolverdeling. Onze eigen behoeften prioriteit geven is vaak een uitdaging en kan soms egoïstisch aanvoelen.

Neem tijd voor jezelf

Uiteraard is er niets mis met voor een ander klaarstaan, in tegendeel! Maar ik zie vrouwen in mijn praktijk die zoveel prioriteit geven aan de behoeften van anderen, dat ze niet meer toekomen aan zichzelf. En dat gaat wringen. Hierdoor ontstaan er lichamelijke klachten: je zit niet lekker in je vel, gaat daardoor op zoek naar eten, je voelt je vervolgens schuldig en gaat daardoor misschien nog meer eten, je slaapt slecht omdat je gaat piekeren en stress ervaart en door het slaaptekort heb je geen energie om (voldoende) te bewegen en om gezonde maaltijden te maken. En je hebt je de hele dag zin in zoet!

Zet jezelf op één!

Je wilt dit graag doorbreken en aan je voedings- en leefstijlpatroon werken zodat je je weer fit en energiek gaat voelen. Maar… je weet niet waar je de tijd vandaan moet halen. Om te bereiken wat je graag wil, zal je dus prioriteit aan je zelf moeten geven. Zet jezelf op één!! En nee, dat is niet egoïstisch!

Makkelijker gezegd dan gedaan

Misschien is dit voor jou makkelijker gezegd dan gedaan. Tijdens persoonlijke coaching onderzoeken we dan wat de reden is dat jij het moeilijk vindt om jezelf prioriteit te geven. Wat zijn bijvoorbeeld jouw overtuigingen hierover en hoe buigen we die om? En hoe waardevol vind jij jezelf? Want om jezelf prioriteit te geven moet je jezelf dat wel waard vinden! Door op zoek te gaan naar de achterliggende reden, maak je de weg weg vrij om voortaan gehoor te geven aan je eigen behoeften. Hoe fijn is dat?!

Ervaringen

“Karen is een hele fijne coach. Naast dat ze veel kennis heeft over voeding en leefstijl, voel ik me als mens gezien en gehoord door haar. Door haar begeleiding leer ik anders (positiever) te kijken naar eten, gezonde leefstijl en naar mijzelf wat betreft de (soms slechte) relatie die ik met mezelf en voeding heb. Ze maakt me bewust van het feit dat ik niet zo streng voor mezelf hoef te zijn zonder dat ik mijn gezonde leefstijl overboord gooi. Mijn mindset is door Karens kennis en coaching positief veranderd waar ik de rest van mijn leven profijt bij heb en mooie resultaten mee behaal (nu al 20 kg eraf!).”

- Tania, 43 jaar

“De begeleiding was heel prettig. Karen is heel liefdevol en luistert goed. Het was zeker niet altijd makkelijk, maar Karen heeft me altijd gesteund om door te gaan en om voor mezelf op te komen. Ik ben naar mijn eigen gevoel gaan luisteren en durf daar op te vertrouwen. En dat geeft me zoveel kracht. Als het weer even wat minder gaat weet ik nu wat ik eraan kan doen.”

- Adile, 46 jaar

“Ik heb nooit geleerd wat ík wil en dat ík belangrijk ben. Voor mij was iedereen belangrijk behalve ik. Daardoor zat ik niet goed in mijn vel en at ik mijn emoties weg. Nu snap ik het proces, wat er gebeurt als ik ga eten. Ik weet wat mijn behoefte is als ik ga eten, wat er aan de hand is en wat ik wil weg eten. Ik mag er zijn van mezelf en ben trots met wat ik heb bereikt. Ik heb zelfs keuzes gemaakt waarvan ik een jaar niet had durven dromen!”

- Esther, 45 jaar

Start alvast thuis met de gratis hormoontest

Veel klachten zoals vermoeidheid, een kort lontje, stemmingswisselingen of zwaarder worden zonder veel te eten, hebben te maken met een verstoorde hormoonbalans. Ben je benieuwd hoe het met jouw hormoonbalans is?