Super-simpel doperwtensoepje

Super-simpel doperwtensoepje

Echt supersimpel is deze soep, en lekker gezond. Bijvoorbeeld voor de lunch!

doperwtensoep

Dit heb je nodig:

  • olijfolie
  • ui
  • knoflook
  • gekookt water
  • 200 gram doperwten
  • wat muntblaadjes
  • peper en zout

Hoe je het maakt:

Een uitje en knoflook even bakken in wat olijfolie. Hoeft niet in een koekenpan, je kunt het direct in de pan doen waarin je de soep kookt. Doperwten uit de vriezer erboven op (ongeveer 200 gram). Gekookt water erover heen, totdat de doperwten net onder water staan. Alles weer aan de kook brengen. Paar minuten laten doorkoken. Voeg er wat muntblaadjes aan toe en pureer het geheel met de staafmixer tot een soep. Eventueel wat water toevoegen als je de soep te dik vindt. Wat zout en peper naar smaak toevoegen.

Bon appetit!

Ervaringen

“Karen is een hele fijne coach. Naast dat ze veel kennis heeft over voeding en leefstijl, voel ik me als mens gezien en gehoord door haar. Door haar begeleiding leer ik anders (positiever) te kijken naar eten, gezonde leefstijl en naar mijzelf wat betreft de (soms slechte) relatie die ik met mezelf en voeding heb. Ze maakt me bewust van het feit dat ik niet zo streng voor mezelf hoef te zijn zonder dat ik mijn gezonde leefstijl overboord gooi. Mijn mindset is door Karens kennis en coaching positief veranderd waar ik de rest van mijn leven profijt bij heb en mooie resultaten mee behaal (nu al 20 kg eraf!).”

- Tania, 43 jaar

“De begeleiding was heel prettig. Karen is heel liefdevol en luistert goed. Het was zeker niet altijd makkelijk, maar Karen heeft me altijd gesteund om door te gaan en om voor mezelf op te komen. Ik ben naar mijn eigen gevoel gaan luisteren en durf daar op te vertrouwen. En dat geeft me zoveel kracht. Als het weer even wat minder gaat weet ik nu wat ik eraan kan doen.”

- Adile, 46 jaar

“Ik heb nooit geleerd wat ík wil en dat ík belangrijk ben. Voor mij was iedereen belangrijk behalve ik. Daardoor zat ik niet goed in mijn vel en at ik mijn emoties weg. Nu snap ik het proces, wat er gebeurt als ik ga eten. Ik weet wat mijn behoefte is als ik ga eten, wat er aan de hand is en wat ik wil weg eten. Ik mag er zijn van mezelf en ben trots met wat ik heb bereikt. Ik heb zelfs keuzes gemaakt waarvan ik een jaar niet had durven dromen!”

- Esther, 45 jaar

Start alvast thuis met de gratis hormoontest

Veel klachten zoals vermoeidheid, een kort lontje, stemmingswisselingen of zwaarder worden zonder veel te eten, hebben te maken met een verstoorde hormoonbalans. Ben je benieuwd hoe het met jouw hormoonbalans is?