Start je dag met citroensap voor een goede hormoonbalans!

Start je dag met citroensap voor een goede hormoonbalans!

Het eerste wat ik ’s morgens doe als ik wakker ben, is een groot glas met lauw water en een uitgeperste citroen leegdrinken. Misschien even wennen aan de zure smaak maar het is al snel verslavend. Maar waarvoor zou je dit doen?

citroensap
  • Citroensap heeft een positieve invloed op onze zuur-baseverhouding in ons lichaam. Als ons lichaam te zuur wordt (dat gebeurt o.m. door teveel suikers en bewerkt voedsel te eten), raken onze hormonen uit balans. Ook kunnen er chronische ontstekingen ontstaan. Hoewel de smaak van citroen zuur is, heeft het een hoge basische waarde. Het drinken van citroenwater heeft dus een gunstige invloed op onze hormoonbalans.
  • Citroensap zit bomvol vitamine C. Deze vitamine is een krachtige antioxidant, het houdt je huid jong en stalend!
  • Vitamine C verbetert je weerstand waardoor griep en andere virussen minder grip op je hebben.
  • Vitamine C zorgt voor een goede opname van ijzer uit onze voeding. En ijzer heb je o.a. nodig om je energiek te voelen.
  • Citroensap ondersteunt je lever bij het ontgiften van je lichaam.
  • En last but not least, het zorgt voor een frisse adem en mond.

Genoeg redenen om het te proberen toch?

Ervaringen

“Karen is een hele fijne coach. Naast dat ze veel kennis heeft over voeding en leefstijl, voel ik me als mens gezien en gehoord door haar. Door haar begeleiding leer ik anders (positiever) te kijken naar eten, gezonde leefstijl en naar mijzelf wat betreft de (soms slechte) relatie die ik met mezelf en voeding heb. Ze maakt me bewust van het feit dat ik niet zo streng voor mezelf hoef te zijn zonder dat ik mijn gezonde leefstijl overboord gooi. Mijn mindset is door Karens kennis en coaching positief veranderd waar ik de rest van mijn leven profijt bij heb en mooie resultaten mee behaal (nu al 20 kg eraf!).”

- Tania, 43 jaar

“De begeleiding was heel prettig. Karen is heel liefdevol en luistert goed. Het was zeker niet altijd makkelijk, maar Karen heeft me altijd gesteund om door te gaan en om voor mezelf op te komen. Ik ben naar mijn eigen gevoel gaan luisteren en durf daar op te vertrouwen. En dat geeft me zoveel kracht. Als het weer even wat minder gaat weet ik nu wat ik eraan kan doen.”

- Adile, 46 jaar

“Ik heb nooit geleerd wat ík wil en dat ík belangrijk ben. Voor mij was iedereen belangrijk behalve ik. Daardoor zat ik niet goed in mijn vel en at ik mijn emoties weg. Nu snap ik het proces, wat er gebeurt als ik ga eten. Ik weet wat mijn behoefte is als ik ga eten, wat er aan de hand is en wat ik wil weg eten. Ik mag er zijn van mezelf en ben trots met wat ik heb bereikt. Ik heb zelfs keuzes gemaakt waarvan ik een jaar niet had durven dromen!”

- Esther, 45 jaar

Start alvast thuis met de gratis hormoontest

Veel klachten zoals vermoeidheid, een kort lontje, stemmingswisselingen of zwaarder worden zonder veel te eten, hebben te maken met een verstoorde hormoonbalans. Ben je benieuwd hoe het met jouw hormoonbalans is?