
Overnight oats
Overnight oats
Overnight oats is niet voor niets een populair ontbijtje. Het recept is echt doodsimpel en je maakt het de avond van te voren al klaar. ’s Morgens hoef je dan alleen de koelkast te openen en je kunt ontbijten!

In plaats van de havervlokken te koken, week je ze een nacht in de yoghurt, die je aanlengt met wat water. ’s Nachts neemt de haver het vocht op zodat je een romige pap overhoudt die niet meer gekookt hoeft te worden. Havermout bevat veel vezels en zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel niet te snel omhoog schiet. Je lichaam wordt dus gelijkmatiger van energie voorzien en het voorkomt dat je halverwege de ochtend enorme (zoete) trek krijgt.
Dit is wat je nodig hebt
- 40 gram havermout
- 1 banaan
- wat geraspte wortel
- 150 gram yoghurt of kwark
- ongeveer 50 ml water
- eetlepel lijnzaad
- rood fruit (diepvries)
Dit is hoe je het maakt
- prak de banaan fijn
- meng met de havermout, lijnzaad en yoghurt
- voeg het water toe totdat er een smeuïg mengsel ontstaat.
- voeg het rood fruit en de geraspte wortel eraan toe en laat het mengsel een nacht in de koelkast staan.
- Varieer met het fruit of strooi wat ongebrande nootjes over je ontbijt. Eet smakelijk!