
Heerlijk zoetzuur auberginestoofpotje
Heerlijk zoetzuur auberginestoofpotje
Een heerlijk gerecht, voor als je in het weekend net iets meer tijd hebt om te koken!

Voor 4 personen:
- 2 grote aubergines, in kleine blokjes gesneden
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels bleekselderij, in dunne boogjes gesneden
- 6 grote pruimtomaten, ontveld en in stukjes gesneden (je kunt ook 400 gram gepelde tomaten uit blik nemen)
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el zachte bruine suiker
- 50 gram rozijnen
- 2 el kappertjes
- 50 gram groene olijven zonder pit, in plakjes gesneden
- Bladpeterselie
Hoe je het maakt:
Aubergineblokjes met wat zout bestrooien zodat er vocht uit kan trekken en een half uur wegzetten in een vergiet. Dep de blokjes daarna droog in een theedoek;
Terwijl de aubergine uitlekt, bak je – in wat olijfolie – de ui, knoflook en bleekselderij in 10 minuten zacht en goudbruin;
Tomaten met het vocht toevoegen en 5 minuten laten inkoken;
Balsamicoazijn, suiker, rozijnen, kappertjes en olijven toevoegen en alles nog 5-10 minuten zachtjes laten pruttelen;
Aubergineblokjes in wat olijfolie bakken tot ze zacht en bruin zijn en ze daarna toevoegen aan de tomatensaus, die je nog 10 minuten laat doorpruttelen;
Voeg eventueel wat zout en/of peper toe.
Je kunt het stoofpotje meteen opdienen of koud eten. Lekker met donker brood (en het restje de volgende dag op een cracker!)
Enjoy!