Heerlijk zoetzuur auberginestoofpotje

Heerlijk zoetzuur auberginestoofpotje

Een heerlijk gerecht, voor als je in het weekend net iets meer tijd hebt om te koken!

aubergine-stoofpot

Voor 4 personen:

 • 2 grote aubergines, in kleine blokjes gesneden
 • 2 el olijfolie
 • 1 ui, fijngesneden
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 stengels bleekselderij, in dunne boogjes gesneden
 • 6 grote pruimtomaten, ontveld en in stukjes gesneden (je kunt ook 400 gram gepelde tomaten uit blik nemen)
 • 2 el balsamicoazijn
 • 1 el zachte bruine suiker
 • 50 gram rozijnen
 • 2 el kappertjes
 • 50 gram groene olijven zonder pit, in plakjes gesneden
 • Bladpeterselie

Hoe je het maakt:

Aubergineblokjes met wat zout bestrooien zodat er vocht uit kan trekken en een half uur wegzetten in een vergiet. Dep de blokjes daarna droog in een theedoek;

Terwijl de aubergine uitlekt, bak je – in wat olijfolie – de ui, knoflook en bleekselderij in 10 minuten zacht en goudbruin;

Tomaten met het vocht toevoegen en 5 minuten laten inkoken;

Balsamicoazijn, suiker, rozijnen, kappertjes en olijven toevoegen en alles nog 5-10 minuten zachtjes laten pruttelen;

Aubergineblokjes in wat olijfolie bakken tot ze zacht en bruin zijn en ze daarna toevoegen aan de tomatensaus, die je nog 10 minuten laat doorpruttelen;

Voeg eventueel wat zout en/of peper toe.

Je kunt het stoofpotje meteen opdienen of koud eten. Lekker met donker brood (en het restje de volgende dag op een cracker!)

Enjoy!

Ervaringen

“Karen is een hele fijne coach. Naast dat ze veel kennis heeft over voeding en leefstijl, voel ik me als mens gezien en gehoord door haar. Door haar begeleiding leer ik anders (positiever) te kijken naar eten, gezonde leefstijl en naar mijzelf wat betreft de (soms slechte) relatie die ik met mezelf en voeding heb. Ze maakt me bewust van het feit dat ik niet zo streng voor mezelf hoef te zijn zonder dat ik mijn gezonde leefstijl overboord gooi. Mijn mindset is door Karens kennis en coaching positief veranderd waar ik de rest van mijn leven profijt bij heb en mooie resultaten mee behaal (nu al 20 kg eraf!).”

- Tania, 43 jaar

“De begeleiding was heel prettig. Karen is heel liefdevol en luistert goed. Het was zeker niet altijd makkelijk, maar Karen heeft me altijd gesteund om door te gaan en om voor mezelf op te komen. Ik ben naar mijn eigen gevoel gaan luisteren en durf daar op te vertrouwen. En dat geeft me zoveel kracht. Als het weer even wat minder gaat weet ik nu wat ik eraan kan doen.”

- Adile, 46 jaar

“Ik heb nooit geleerd wat ík wil en dat ík belangrijk ben. Voor mij was iedereen belangrijk behalve ik. Daardoor zat ik niet goed in mijn vel en at ik mijn emoties weg. Nu snap ik het proces, wat er gebeurt als ik ga eten. Ik weet wat mijn behoefte is als ik ga eten, wat er aan de hand is en wat ik wil weg eten. Ik mag er zijn van mezelf en ben trots met wat ik heb bereikt. Ik heb zelfs keuzes gemaakt waarvan ik een jaar niet had durven dromen!”

- Esther, 45 jaar

Start alvast thuis met de gratis hormoontest

Veel klachten zoals vermoeidheid, een kort lontje, stemmingswisselingen of zwaarder worden zonder veel te eten, hebben te maken met een verstoorde hormoonbalans. Ben je benieuwd hoe het met jouw hormoonbalans is?